Úvod Predjedlá a prílohy Chrumkavé plnené zemiakové koláčiky so syrom a šunkou

Chrumkavé plnené zemiakové koláčiky so syrom a šunkou

7

Milujete chrumkavé zemiakové placky? Vyskúšajte ich vylepšenú verziu – plnené zemiakové koláčiky so syrom a šunkou. Tieto zemiakové koláčiky sú vo vnútri šťavnaté a na povrchu skvele chrumkavé. Hotové sú za pár minút a ideálne sa hodia ako rýchly obed alebo večera.

Pripravte si jednoduché plnené zemiakové koláčiky, ktoré si zamiluje celá rodina!


Zemiakové koláčiky plnené šunkou a syrom

Ingrediencie:

  • 500 g zemiakov
  • Olej na vyprážanie
  • Soľ, korenie podľa chuti
  • Šunka
  • Syr (eidam, gouda, čedar)

Postup prípravy:

1. Uvarenie zemiakov:

Zemiaky najprv uvaríme v šupke, aby si zachovali lepšiu chuť. Po uvarení ich necháme vychladnúť a ošúpeme.

2. Strúhanie a dochutenie:

Ošúpané zemiaky nahrubo nastrúhame do veľkej misky. Pridáme soľ, korenie a prípadne cesnak, ktorý zemiakovým koláčom dodá ešte lepšiu chuť.

3. Tvarovanie a pečenie:

Na rozpálenej panvici s olejom tvoríme malé placky. Smažíme na strednom plameni, kým nie sú zlatisté a chrumkavé z oboch strán.

4. Plnenie šunkou a syrom:

Medzi dve opečené zemiakové koláče vložíme plátok syra a šunky. Ak chcete, môžete pridať aj bylinky alebo slaninu pre ešte lepšiu chuť.

5. Dokončenie v rúre:

Plnené zemiakové placky vložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme 5–7 minút pri 180 °C, kým sa syr krásne neroztopí.

Tipy pre dokonalé zemiakové koláčiky:

  • Lepšia chuť: Pridajte do cesta strúhaný cesnak alebo majoránku.
  • Chrumkavejší výsledok: Po opečení položte koláče na papierovú utierku, ktorá vsiakne prebytočný olej.
  • Alternatíva: Namiesto vyprážania môžete zemiakové koláče piecť v rúre na 200 °C asi 20 minút.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!