Úvod Nezaradené Bravčové rebierka na mede

Bravčové rebierka na mede

3614

Blíži sa leto a čas grilovačiek. Práve preto vám teraz prinášame recept na skvelé rebierka na mede, ktoré si budete môcť pripraviť ako doma v rúre, tak aj na grile.

Suroviny

1 kg bravčových rebierok

Marináda:

4 lyžice medu

6 strúčikov cesnaku (prelisovaného)

pasta tandori masala alebo indické korenie

1 lyžička kremžskej horčice

olej, soľ, čierne korenie

sójová omáčka

worchester

čerstvo drvené chilli papričky

1 limetka

1056285-cf4f6c

 

Postup prípravy

1. Krok

V miske zmiešame lyžicu oleja s medom, lyžičkou kremžskej horčice, niekoľkými kvapkami sójovej omáčky a worchesteru.

2. Krok

Šťavu z limetky zmiešame s cesnakom a pridáme do pripravenej zmesi.

3. Krok

Chuť doladíme soľom a korením. Kto má rád pálivé, môže zmes ešte vylepšiť drvenými chiili papričkami.

4. Krok

Rúru prehrejeme na 220 stupňov Celsia.

5. Krok

Rebierka opláchneme a osušíme utierkou. Osolíme ich, opepríme, veľmi jemne potrieme pripravenou zmesou a na pekáči dáme do rúry tak na 20 minút. Keď je mäso tak akurát, zalejeme ho zbytkom medovej marinády.

6. Krok

Na záver znížime teplotu na 160 stupňov a necháme rebierka dopiecť cca 15 minút.

DOBRÚ CHUŤ!