Úvod Mäso Bravčové mäso pečené na plechu so zeleninou, cesnakom a horčicou – rýchly...

Bravčové mäso pečené na plechu so zeleninou, cesnakom a horčicou – rýchly rodinný obed

5

Existuje mnoho druhov marinád a omáčok. Niekedy sa však stane, že akokoľvek ochutnávame mäso, stratí všetkú šťavnatosť a krehkosť. Dnes vám ukážeme jednoduchý horčicový recept, ktorý mäso obohatí o správnu krehkosť a chuť. Konkrétne to bude šťavnaté pečené bravčové mäso s cesnakom, horčicou a zeleninou!

Ešte neviete, ako si to užijete!

Šťavnaté pečené bravčové mäso s cesnakom, horčicou a zeleninou

Ingrediencie:

  • 700 g bravčového mäsa
  • 1 lyžica horčice
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 kelímok smotany
  • 0,5 l vody
  • čerstvá petržlenová vňať
  • olej
  • soľ
  • čierne korenie

Postup:

1. Mäso: Najskôr je potrebné pripraviť mäso. Umyte ho, osušte a nakrájajte. Typ mäsa je dôležitý, pri pleci a bôčiku sú lepšie kocky, pri krkovici a stehne sa odporúča krájať na hrubšie plátky.

2. Mäso osoľte a okoreňte. Potom ho krátko orestujte na rozpálenom oleji približne 5 minút.

3. Pridajte vodu a 20 minút varte pod pokrievkou. Potom všetko preložte do zapekacej misky.

4. Omáčka: Zmiešajte horčicu, smotanu, pretlačený cesnak a petržlenovú vňať. Všetko spolu ohrievajte až kým nezačne vrieť. Na záver zmes nalejte na mäso.

5. Pečte 20 minút na 180 stupňoch. Pečte odkryté, a ak by sa tekutina vyparila, pridajte vodu alebo vývar.

Prajem dobrú chuť!

Záver

Tento jednoduchý recept na pečené bravčové mäso s cesnakom, horčicou a zeleninou je dôkazom, že aj z bežných surovín sa dá pripraviť šťavnatý a neodolateľný obed. Spojenie horčice, smotany a cesnaku vytvára omáčku, ktorá mäso krásne zjemní a dodá mu lahodnú chuť.

Výhodou tohto jedla je aj jeho praktickosť – pripravíte ho rýchlo, bez zbytočných krokov a zvládnete ho na jednom plechu či v zapekacej miske. Je to ideálny tip na rodinný obed aj večeru, ktorá určite zasýti a poteší každého pri stole. 

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!