Úvod Bezmäsité Ako využiť hruškovú horčicu v kuchyni: Tipy, recepty a netradičné kombinácie, ktoré...

Ako využiť hruškovú horčicu v kuchyni: Tipy, recepty a netradičné kombinácie, ktoré prekvapia

1

Ovocie je tradične využívané na výrobu šťav, džemov a kompótov. Je skvelým spestrením koláčov, koláčikov a iných sladkých dobrôt. Avšak, príprava slaných príloh z ovocia nie je tak obvyklá. Hrušková horčica je sofistikovaný recept, ktorý som objavila. Vďaka nemu môžeme ochutnať harmonickú kombináciu jemne pikantnej, sviežej a sladkej chuti.

Táto jedinečná kombinácia korenia je nádherne aromatická, vynikajúco sa hodí do jesennej atmosféry. Prekvapte týmto skvostom svojich hostí a rodinu.

Chutná hrušková horčica, ktorá Vás prekvapí

Ingrediencie:

  • 1 kg hrušiek
  • 1/2 šálky jablčného octu
  • 80 g žltej horčice
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 6 klinčekov
  • 1/2 čajovej lyžičky kurkumy
  • štipka kajenského korenia
  • 1/2 čajovej lyžičky papriky
  • 2 čajové lyžičky soli

Postup:

1. Príprava ovocia a pečenie

Najskôr dôkladne umyte hrušky pod tečúcou vodou, následne ich ošúpte a zbavte jadrovníkov. Takto pripravené hrušky poukladajte na plech vystlaný papierom na pečenie a vložte ich do rúry predhriatej na 180 °C. Pečte ich približne 20 minút, kým nezmäknú a ich chuť sa ešte viac zvýrazní vďaka tepelnej úprave.

2. Varenie horčicového základu

Kým sa hrušky pečú, do menšieho hrnca nalejte ocot a pridajte všetky ostatné ingrediencie: horčicu, celé klinčeky, cukor, kajenské korenie, kurkumu, mletú sladkú papriku a štipku soli. Celú zmes dobre premiešajte a priveďte k varu. Nechajte variť približne 2 minúty, aby sa chute prepojili a koreniny uvoľnili svoju arómu. Po dovarení nezabudnite zmes precediť alebo z nej ručne vybrať klinčeky, aby hotová horčica nemala príliš výraznú arómu.

3. Spracovanie hrušiek

Upečené hrušky nechajte mierne vychladnúť a následne ich rozmixujte pomocou ponorného mixéra alebo v mixéri na úplne hladké pyré. Do tohto pyré potom primiešajte tri polievkové lyžice pripraveného horčicového základu a miešajte, kým nedosiahnete krémovú a jednotnú konzistenciu. Následne pridajte zvyšok horčicovej zmesi a dôkladne premiešajte.

4. Zrenie a skladovanie

Hotovú hruškovú horčicu prikryte a nechajte odležať v chladničke aspoň 8 hodín, aby sa chute harmonicky prepojili a vytvorili vyvážený, komplexný chuťový profil. Po odležaní je horčica pripravená na konzumáciu.

Záver

Hrušková horčica je skutočne inovatívnym receptom, ktorý prinesie závan originality do vašej kuchyne. Je perfektnou voľbou pre tých, ktorí chcú objavovať nové kombinácie chutí. Uistite sa, že ju vyskúšate pri najbližšej príležitosti a prekvapíte tak svojich hostí.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!