Úvod hlavné jedlá Ako pripraviť skvelé moravské kapustníky: Starodávny recept z kapusty lepší ako zemiakové...

Ako pripraviť skvelé moravské kapustníky: Starodávny recept z kapusty lepší ako zemiakové placky

4

Ponorte sa do sveta tradičných moravských kapustníkov pečených na plechu. Tento prastarý recept z kapusty je ešte lepší ako zemiakové placky. Stačí vám len jedna hlávka kapusty, tri vajcia a údené mäso. O chvíľu máte pripravený lahodný obed, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Poďme na to!


Potrebné ingrediencie:

  • 1 kg kapusty – predvarenej v slanej vode
  • 3 ks vajcia
  • 5 lyžíc plnotučného mlieka alebo smotany
  • 100 g strúhanky zo starého pečiva
  • 250 g údeného mäsa
  • soľ a korenie
  • muškatový kvet podľa chuti
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 paprika nakrájaná nadrobno (voliteľné)
  • cibuľa osmažená dozlatista
  • 3 lyžice oleja
  • masť alebo olej na vymazanie plechu
  • hrubá múka na vysypanie plechu
  • Voliteľné: huby a syr


Postup:

1. Predvarenú kapustu scedíme, pokrájame a dáme do misy. Cibuľu osmažíme na oleji.

2. Žĺtky rozmiešame v mlieku, z bielkov vyšľaháme sneh. Údené mäso pokrájame, strúhanku pripravíme zo starého pečiva. Nastrúhame cesnak.

3. Do misy spojíme kapustu, údené mäso, strúhanku, muškatový kvet, cesnak, osmaženú cibuľu, žĺtky s mliekom a ochutíme soľou a korením – môžeme pridať papriku, huby a syr.

4. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

5. Dáme do pripraveného pekáča, rovnomerne zarovnáme a pečieme v predhriatej rúre na 190°C do zlatista.

6. Podávame s prílohou zemiakov. Kapustníky sú chutné aj studené so zeleninovým šalátom.

TIP: Pred dopečením posypeme syrom.

Dobrú chuť!


VIDEO NÁVOD:

 

 

Ak sa vám tento recept na moravské kapustníky páči, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!