

Ponorte sa do sveta tradičných moravských kapustníkov pečených na plechu. Tento prastarý recept z kapusty je ešte lepší ako zemiakové placky. Stačí vám len jedna hlávka kapusty, tri vajcia a údené mäso. O chvíľu máte pripravený lahodný obed, ktorý si zamiluje celá vaša rodina. Poďme na to!
Potrebné ingrediencie:
- 1 kg kapusty – predvarenej v slanej vode
- 3 ks vajcia
- 5 lyžíc plnotučného mlieka alebo smotany
- 100 g strúhanky zo starého pečiva
- 250 g údeného mäsa
- soľ a korenie
- muškatový kvet podľa chuti
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 paprika nakrájaná nadrobno (voliteľné)
- cibuľa osmažená dozlatista
- 3 lyžice oleja
- masť alebo olej na vymazanie plechu
- hrubá múka na vysypanie plechu
- Voliteľné: huby a syr
Postup:
1. Predvarenú kapustu scedíme, pokrájame a dáme do misy. Cibuľu osmažíme na oleji.
2. Žĺtky rozmiešame v mlieku, z bielkov vyšľaháme sneh. Údené mäso pokrájame, strúhanku pripravíme zo starého pečiva. Nastrúhame cesnak.
3. Do misy spojíme kapustu, údené mäso, strúhanku, muškatový kvet, cesnak, osmaženú cibuľu, žĺtky s mliekom a ochutíme soľou a korením – môžeme pridať papriku, huby a syr.
4. Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.
5. Dáme do pripraveného pekáča, rovnomerne zarovnáme a pečieme v predhriatej rúre na 190°C do zlatista.
6. Podávame s prílohou zemiakov. Kapustníky sú chutné aj studené so zeleninovým šalátom.
TIP: Pred dopečením posypeme syrom.
Dobrú chuť!
VIDEO NÁVOD:
Ak sa vám tento recept na moravské kapustníky páči, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.
Pozri tiež:
- Nenapodobiteľné bobuľové želé z jahôd – výnimočný recept
- Vynikajúci recept pre milovníkov kuracích pečienok – jednoduchý a veľmi chutný
- Ako premeniť rolky od toaletného papiera na užitočné poklady
- Geniálny trik s cesnakom a viečkom od fľaše: Ušetrite čas a námahu pri varení!
- Tento jednoduchý hrnčekový jablkový koláč prevonia kuchyňu a ulahodí každému!
























