5 jednoduchých sviatočných šalátov, ktoré vyzerajú ako z reštaurácie

Okrem Vianoc sa nezadržateľne blíži aj Silvester a Nový rok, ktoré si už tradične nevieme predstaviť bez chutného šalátu.

1912

Ryžový šalát s pečeňou

4-1

Budeme potrebovať:

6 PL uvarenej ryže
500g hovädzej pečene (možno nahradiť kuracou alebo teľacou)
4 uvarené vajcia
200g tvrdého syra
1 plechovka konzervovanej kukurice
múka na obaľovanie
rastlinný olej na vyprážanie
180-200g majonézy

Postup:

Pečeň, ktorú sme si predtým namočili do mlieka, narežeme na kúsky s hrúbkou 1cm a obalíme v múke. Na panvici si rozohrejeme olej a pečienky smažíme asi 1,5 minúty z každej strany. Pečienku z oleja premiestnime na obrúsok, aby sme odstránili prebytočnú mastnotu.

5-1

Pečeňové kúsky budeme rezať na čo najmenšie, ideálne je ich nastrúhať na strúhadle. Z kukurice zlejeme nálev, vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky. Do väčšej nádoby začíname vrstviť: pečeň, ryžu, kukuricu, syr, bielok, žĺtok. Zopakujeme a na záver pridáme majonézu. Šalát na dve až tri hodiny umiestnime do chladničky, pred podávaním premiešame.