Úvod mucniky-a-dezerty Zmiešam vločky s jablkami a dám ich zapiecť – zdravé jedlo, ktoré...

Zmiešam vločky s jablkami a dám ich zapiecť – zdravé jedlo, ktoré chutí ako koláč

3

Pečená ovsená kaša je najzaujímavejší spôsob podávania ovsených vločiek. Pochúťka trochu pripomína koláč, preto sa zoznámte s receptom a pripravte podľa neho skvelý dezert. Príprava je jednoduchá a trvá len chvíľku.

Výhodou tohto jednoduchého dezertu je tiež to, že ho pripravíte z mála ingrediencií. Jablká a ovsené vločky sú základné produkty a okrem nich potrebujete aj ďalšie prísady, ktoré zabezpečia chuť, konzistenciu a sladkosť. Do dezertu môžete pridať arašidové maslo. 

Pečené ovsené vločky s jablkami: 

Ingrediencie:

  • 5 lyžíc ovsených vločiek
  • 250 ml mlieka
  • 1 veľké jablko alebo dve menšie
  • 2 lyžičky kokosových lupienkov
  • 1 lyžičku škorice
  • sušené brusnice
  • arašidové maslo (voliteľne)

Postup:

1. Do ohňovzdornej misy nasypte ovsené vločky. Zalejte ich mliekom a nechajte stáť 10 minút.

2. Jablko umyte a olúpte. Potom ho nastrúhajte na hrubom strúhadle, vložte do misy a rovnomerne rozložte.

3. Navrchu rozložte brusnice a celú zmes posypte kokosovými lupienkami a škoricou. Zmiešajte a jemne utlačte ingrediencie.

4. Predhrejte rúru na 180 °C. Pečte 25 minút. Na vrch koláča môžete pridať arašidové maslo.

Záver

Je zaujímavé, že pečená ovsená kaša v podobe koláča nie je len chutným, ale aj zdravým dezertom. Takto pripravené ovsené vločky obsahujú vitamíny E, B a minerály ako železo, draslík a horčík. Hlavná zložka koláča obsahuje aj vlákninu, ktorá podporuje trávenie a fungovanie čriev. Tiež prináša pocit nasýtenia, čo môže byť dôležité pri chudnutí alebo kontrole hmotnosti. Pravidelné konzumovanie kaší, dokonca aj v podobe koláča, pomáha regulovať hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Koláč z receptu ukazuje, ako možno spojiť príjemné s užitočným.

Zdroj: YouTube/Szefowa Kuchni

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!