Žemle rozrežte, vydlabte a návšteva si bude oblizovať všetky prsty

28216

Postup:

Rúru si predhrejte na cca 180 stupňov Celzia. Žemle si prekrojte tak, že odrežte vrch a vnútro vydlabte.

Vnútro žemličky potrite rozpusteným maslom, do ktorého pokojne môžete pridať cesnak alebo bylinky. Z ingrediencií, ktoré máte doma, si pripravte zmes a naplňte ňou žemle. Aby to všetko pekne držalo spolu, do každej žemle môžete pridať trochu rozšľahaného vajíčka.

Žemle dajte do rúry a pečte približne 10 až 12 minút. Potom plech zakryte alobalom a pečte ďalších 15 minút. Žemličky sú najlepšie ešte teplé a verte mi, ani sa nenazdáte a budú fuč. Skvelý tip napríklad aj na dnešnú večeru. Dobrú chuť.

housky2