Zapečené TORTILLY: Rýchla a skvelá pochúťka, keď nestíhate

1507

Postup:

Na oleji orestujte nadrobno nasekanú cibuľu. Po chvíli pridajte 3 nakrájané paradajky, pretlak a nasekanú chilli papričku. Zmes osoľte, okoreňte a nechajte chvíľku pod pokrievkou prebublávať. Potom do nej vmiešajte fazule, premiešajte a stiahnite z ohňa.

Rozohrejte inú panvicu a vložte do nej placku tortilly. Posypte ju nastrúhaným syrom, pridajte vrstvu fazule, potom opäť prisypte syr a navrch dajte druhú placku. Placky môžete na chvíľku niečím zaťažiť. Potom ich pomocou obracačky otočte a ešte chvíľku pečte. Rovnakým spôsobom pripravte aj zvyšné dve placky. Tortilly podávajte s dipom. Na ten roztlačte vidličkou zrelé avokádo, pridajte k nemu nadrobno nasekanú paradajku, premiešajte a dochuťte soľou, korením a citrónovou šťavou.

Tip: Do fazuľovej zmesi môžete pridať ešte na kolieska nakrájanú pikantnú klobásu.