Yellow Basil
Ingrediencie:
Yellow Basil
2 dl Fernet Stock Citrus
1 dl cukrový sirup
0,5 dl čerstvej citrónovej šťavy
4 dl sódy
15 lístkov bazalky
Postup:
Do džbánu, ktorý ste pred tým naplnili ľadom, nalejte Fernet Stock Citrus, cukrový sirup, citrónovú šťavu a sódu. Pridajte bazalku a dobre premiešajte.
Tip: Recept na cukrový sirup nájdete u drinku Whiskey Sour.
Fernando
Ingrediencie:
0,04 l Altfernet Spiced
0,15 l fritz-kolesá
plátok citróna alebo limetky
Postup:
Do pohára vložte niekoľko kociek ľadu a pridajte panáka koreneného Altfernetu Spiced. Až po okraj pohára prilievajte fritz-kolu, ktorá obsahuje viac kofeínu ako väčšina predávaných Coca-Cola. Na záver znovu pokvapkajte niekoľkými kvapkami Altfernetu a ozdobte plátkom citróna.
Fernando perfektne spája horké bylinky s jemnou chuťou vanilky a sviežosťou citrusov.
Bohemica Exotic
Ingrediencie:
0,04 l Altfernet Original
0,15 l Thomas Henry Mystic Mango
plátok pomaranča
Postup:
Trefne pomenovaný koktail Bohemica Exotique ponúka príjemnú a napriek tomu veľmi intenzívnu horkú chuť fernetu v sprievode jemnej mangovej arómy. Pohár s ľadom doplňte o panáka Altfernetu Original a zvyšok následne dolejte sladkú limonádu s príchuťou Mystic Mango. Neoddeliteľnú súčasť tvorí ozdoba v podobe plátku pomaranča.
BBQ Surprise
Ingrediencie:
8 kociek červeného melóna
1 stonka rozmarínu
pár kvapiek Tabasca podľa chuti (pozor, pálivé)
Mattoni s príchuťou grapefruitu na doliatie
rozmarín na ozdobu
Postup:
Kocky ľadu a melónu vložte do pohára spoločne s rozmarínom, pridajte pár kvapiek tabasca a dolejte Mattoni s príchuťou grapefruitu. Ozdobte rozmarínom.
Exotický ľadový čaj
Ingrediencie:
4 sáčky zeleného čaju Pickwick s mangom a jazmínom
200 ml ananásového džúsu
1 zrelé mango
1/2 čerstvého ananásu
1 karambola
500 ml horúcej vody
ľad
Postup:
Čaj s mangom a jazmínom zalejte 500 ml horúcej vody a nechajte vylúhovať 2-3 minúty. Dajte vychladiť. Mango a ananás nakrájame na menšie kocky, karambolu na plátky v tvare hviezdičiek. Do vychladeného čaju prilejte ananásový džús a pridajte ovocie a ľad.
Kokosové frappé inšpirované Bali
Ingrediencie:
2 lyžičky kávy Nescafé Classic
75 ml studenej vody
100 ml kokosového mlieka
4 kocky ľadu
kokosová zmrzlina
strúhaný kokos na ozdobenie
Postup:
Ako prvý krok šejkujte 2 lyžičky instantnej kávy so studenou vodou, potom prilejte kokosové mlieko a ešte niekoľkokrát pretrepte. Nalejte do vysokého pohára na ľadové kocky a kopček kokosovej zmrzliny. Zasypte strúhaným kokosom.
Kokteil z marhúľ, jogurtu, kokosového mlieka s medom a rakytníkom
Ingrediencie na 4 porcie:
400 g vyzretých vykôstkovaných alebo kompótových marhúľ bez nálevu
150 ml kokosového mlieka
300 g jogurtového nápoja
4 lyžice rakytníkového sirupu
2 lyžice medu
hnedý cukor podľa chuti
Postup:
Marhule nakrájajte na kúsky a dajte do misy. Prilejte kokosové mlieko, jogurt, rakytníkový sirup, pridajte med a ponorným mixérom rozmixujte do hladka. Podľa chuti oslaďte a znovu rozmixujte. Podávajte vychladené.