Sladké
Ak sa nemôžete dočkať, až sa zahryznete do čokolády, potom zrejme potrebujete horčík a chróm. Horčík doplníte zo slnečnicových a šalviových semienok, sezamu a mandlí. Chróm obsahuje brokolica, para orechy, listová zelenina a pšeničné klíčky.
“Chuť na sladké môže byť znamením, že nie ste v psychickej pohode, máte sklon k depresii alebo ste v strese. Môže byť príznakom problémov s pankreasom alebo kvasinkovou infekciou,” hovorí odborníčka.
Za neovládateľné chute na sladké môžete mnohokrát sami.
“Najčastejšie preto, že sa snažíte držať diétu, vyhýbať sa prílohám a pečivu, a ako deň uteká, zrazu dorazí chuť na sladké, pretože vám klesne hladina cukru v krvi. Rovnaké je to aj pri nepravidelnom stravovaní.”
Riešením je pravidelná strava asi každé tri hodiny, primeraná konzumácia sacharidových príloh a potravín s nízkym a stredným glykemickým indexom. Teda tých s vysokým obsahom vlákniny – celozrnného pečiva a cestovín, strukovín, zeleniny a mnohých ďalších.
Nasleduje Kyslé