Potrebujete TIP na nedeľný obed? Máme pre vás 15 skvelých receptov, vďaka ktorým bude tento problém vyriešený

54860

11. Kuracie rezne podľa Číňanov

Budeme potrebovať:

5 ks kuracie rezne, 50 g maslo, 1 ks cibuľa, 1 ks cesnak, 2 lyžičky kari korenie, 1 kocka kurací bujón, 2 lyžice sójová omáčka, 3 lyžice biele víno, 1 lyžička med, 1,5 lyžice kukuričný škrob, 125 ml voda.

Postup:

Cibuľu nakrájame na drobno a na rozpálenom masle ju osmažíme do zlata. Pridáme na plátky nakrájaný cesnak a krátko osmažíme. Nie dlho, inak cesnak zhorkne. Pridáme korenie, bujón, ktorý sme rozpustili vo vode a necháme prejsť varom. Potom pridáme sójovú omáčku, víno a necháme na najnižšom ohni variť cca 10 minút. V malom množstve vody rozmiešame kukuričný škrob a za stáleho miešania ho pridáme do omáčky. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme lyžičku medu a krátko varíme. Kuracie rezne nakrájame na rezance a zalejeme ich pripravenou omáčkou. Podávame so zemiakmi alebo ryžou. Dobrú chuť!

25576430-004b1804194175-full

12. Pikatná zmes s kuracím mäsom a zeleninou

Budeme potrebovať:

2 plátky kuracie prsia, 1 lyžica sójová omáčka, 1 lyžica worchester, 6 ks šampiňóny, 1 ks červená paprika, 1 ks červená cibuľa, 1 lyžička pikantná omáčka, 1 ks menšia mrkva, čili paprička, plátky nakladaného zázvoru, vínny ocot, hnedý cukor, fazuľky, jarná cibuľka, škrob na zahustenie, soľ a korenie.

Postup:

Na oleji orestujeme mäso, ktoré sme nakrájali na rezance. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme worchestrom a sójovou omáčkou. Zalejeme vodou a pridáme mrkvu, nakrájanú na rezance, zázvor. Po prevarení pridáme nakrájané huby, papriku na rezance, fazuľky a chilli papričku. Podusíme do mäkka, nakoniec pridáme červenú cibuľu a na malé kúsky nakrájanú jarnú cibuľku. Ochutíme octom a cukrom a zahustíme škrobom. Pred vypnutím pridáme na šmrnc lyžičku pikantnej omáčky. Dobrú chuť!

42046059-2d85274970c055-full

13. Kurací pekáčik (všetko v jednom)

Budeme potrebovať:

2 ks kuracie štvrťky, 4 lyžice olej, 2 lyžice obľúbené korenie (grilovacie korenie, zlaté kura, …). Na zeleninovú zmes budeme potrebovať: 500 g malé zemiaky, 3 ks cibuľa, 3 ks paradajka, 3 ks paprika, 100 g anglická slanina, 4 strúčiky cesnak, 2 lyžičky paradajkového pretlaku, 4 lyžice oleja, zväzok čerstvých byliniek, soľ, čierne korenie.

Postup:

Umyté a osušené mäsko pokvapkáme olejom, posypeme korením, prehodíme do uzatvárateľnej nádoby a necháme cez noc v chladničke. Zemiaky poriadne očistíme, prekrojíme na polovicu a v miske ich zmiešame s olejom, paradajkovým pretlakom, na plátky nakrájaným cesnakom a na kocky nakrájanou anglickou slaninou. Osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme rôzne bylinky a poriadne premiešame. Do pekáča vložíme kuracie mäso a pridáme zemiaky so zeleninou. Pohádžeme zvyšné bylinky a prikryjeme. Pečieme v rúre pri teplote 200 st. cca 1 hodinu. Potom zoberieme poklop a dopečieme ešte pol hodinu. Behom pečenia obrátime všetko v pekáči – mäso hore a zelenina dole. Podlievanie vodou alebo vývarom nieje nutné, zelenina pustí šťavy dosť. Dobrú chuť!

41282769-49a1f34c48b955-full-1

14. Cestoviny s kuracím mäsom a syrovou omáčkou

Budeme potrebovať:

340 g penne cestoviny, 2 ks kuracie prsia, 1,5 šálky mozzarella, olivový olej, soľ a čierne korenie podľa chuti. Na omáčku budeme potrebovať: 1 lyžicu oleja, 4 strúčiky cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 1 šálku kuracieho vývaru, 1 šálku mlieka, 3/4 šálky nastrúhaného parmezánu, 1/2 lyžičky soli, 1/4 lyžičku čierneho korenia.

Postup:

Penne cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Kuracie mäso nakrájame na rezance a na rozpálenom oleji na panvici osmažíme do zlata. Rúru vyhrejeme na 180 st., pripravíme si formu na pečenie a vymažeme dno maslom. Polovicu cestovín nasypeme do formy, druhú polovicu zmiešame s omáčkou – olivový olej na panvici poriadne rozohrejeme, pridáme prelisovaný cesnak a chvíľu restujeme. Posypeme múkou a spojíme. Potom za stáleho miešania tenkým prúdom prilievame vývar, mlieko a privedieme do varu. Varíme cca minútu, pokiaľ hmota nezačne hustnúť a vmiešame parmezán. Osolíme a okoreníme podľa chuti. Navrstvíme do formy a posypeme strúhanou mozzarelou. Pečieme cca 20-25 minút. Dobrú chuť!

05071766-086a2c449a5c55-full

15. Vynikajúci obed z jedného pekáča

Budeme potrebovať:

8 ks kuracie stehno, 5 ks zemiaky, 1 Ks cibuľa, 1 ks cuketa, 2 ks paradajka, 100 g maslo, 150 g ryža, korenie na kura, voda alebo vývar na podlievanie, soľ a korenie.

Postup:

Zemiaky umyjeme a očistíme. Spolu s cuketou, paradajkou a cibuľou ich nakrájame na kocky. Pridáme ryžu a premiešame. Kuracie nohy očistíme, osolíme a okoreníme, posypeme korením podľa chuti. Pripravíme pekáč, nalejeme na dno trochu vody, navrstvíme zeleninou so zemiakmi a ryžou. Na zeleninovú zmes poukladáme kuracie mäso a na každý kúsok položíme plátok masla a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 st. do zlata. Dobrú chuť!

88867478-9780c8dfaa6f55-full