Polentový koláč so špenátom. Ideálny ako ľahká večera alebo obed so sebou!

Žiadna múka, vajcia ani ďalšie prísady. Základ koláča je jednoducho pripravený z polenty, potom už stačí len pridať obľúbené prísady a za chvíľku máte na stole voňavú večeru pre celú rodinu.

1312

Postup:

Špenát sparte vriacou vodou. Do hrnca nalejte mlieko, pridajte vodu a priveďte do varu. Do zmesi potom nasypte instantnú polentu a miešajte do zhustnutia. Miešajte ešte pár minút a potom stiahnite z ohňa. Do kaše vmiešajte maslo, parmezán, prelisovaný strúčik cesnaku a špenát.

Premiešajte, osoľte, okoreňte a zmes rozložte na dno koláčovej formy. Uhlaďte ju a navrch dajte na kúsky natrhaný syr a nahrubo nakrájanú cibuľu. Vajcia rozšľahajte so smotanou, osoľte, okoreňte a nalejte na koláč. Pečte asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip: Navrch koláča môžete pridať ešte plátky Schwarzwaldskej šunky.

Pozrite tiež: Zemiakové placky INAK: Vyskúšajte ich s cuketou a zakysankou