Úvod Bezmäsité Polentový koláč so špenátom. Ideálny ako ľahká večera alebo obed so sebou!

Polentový koláč so špenátom. Ideálny ako ľahká večera alebo obed so sebou!

Žiadna múka, vajcia ani ďalšie prísady. Základ koláča je jednoducho pripravený z polenty, potom už stačí len pridať obľúbené prísady a za chvíľku máte na stole voňavú večeru pre celú rodinu.

1319

Kukuričná polenta je vďačnou surovinou, z ktorej pripravíte behom chvíľky skvelé pokrmy pre deti i dospelých. Základnú kašu môžete rôzne dochucovať a použiť ju ako prílohu k pečenému mäsu. Ochutenú polentu môžete nechať jednoducho zapiecť, malé nakrájané kúsky orestovať a vložiť ich napríklad do polievky alebo na šalát ako krutóny.

Polentový koláč so špenátom

Na okrúhlu koláčovú formu s priemerom 25 cm budete potrebovať:

100 g polenty

200 ml mlieka

250 ml vody

30 g masla

1 lyžicu strúhaného parmezánu

soľ

korenie

1 strúčik cesnaku

150 g listového špenátu

Na zdobenie:

1 mozzarellu

1 červenú cibuľu

3 vajcia

100 ml smotany

soľ

korenie

Postup:

Špenát sparte vriacou vodou. Do hrnca nalejte mlieko, pridajte vodu a priveďte do varu. Do zmesi potom nasypte instantnú polentu a miešajte do zhustnutia. Miešajte ešte pár minút a potom stiahnite z ohňa. Do kaše vmiešajte maslo, parmezán, prelisovaný strúčik cesnaku a špenát.

Premiešajte, osoľte, okoreňte a zmes rozložte na dno koláčovej formy. Uhlaďte ju a navrch dajte na kúsky natrhaný syr a nahrubo nakrájanú cibuľu. Vajcia rozšľahajte so smotanou, osoľte, okoreňte a nalejte na koláč. Pečte asi 30 minút v rúre predhriatej na 180 °C.

Tip: Navrch koláča môžete pridať ešte plátky Schwarzwaldskej šunky.

Pozrite tiež: Zemiakové placky INAK: Vyskúšajte ich s cuketou a zakysankou

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!