Polentový koláč so špenátom. Ideálny ako ľahká večera alebo obed so sebou!

Žiadna múka, vajcia ani ďalšie prísady. Základ koláča je jednoducho pripravený z polenty, potom už stačí len pridať obľúbené prísady a za chvíľku máte na stole voňavú večeru pre celú rodinu.

1312

Kukuričná polenta je vďačnou surovinou, z ktorej pripravíte behom chvíľky skvelé pokrmy pre deti i dospelých. Základnú kašu môžete rôzne dochucovať a použiť ju ako prílohu k pečenému mäsu. Ochutenú polentu môžete nechať jednoducho zapiecť, malé nakrájané kúsky orestovať a vložiť ich napríklad do polievky alebo na šalát ako krutóny.

Polentový koláč so špenátom

Na okrúhlu koláčovú formu s priemerom 25 cm budete potrebovať:

100 g polenty

200 ml mlieka

250 ml vody

30 g masla

1 lyžicu strúhaného parmezánu

soľ

korenie

1 strúčik cesnaku

150 g listového špenátu

Na zdobenie:

1 mozzarellu

1 červenú cibuľu

3 vajcia

100 ml smotany

soľ

korenie