
Príprava pravých, na slnku sušených paradajok sa počíta na dni, ale ľahkú domácu verziu zvládnete aj v rúre počas niekoľkých málo hodín (a pár minút prípravy). A naviac sa nemusíte spoliehať na počasie!
Nie je žiadne tajomstvo, že ak si mimo letných mesiacov výrazne nepriplatíte, sú dovážané paradajky často takmer bez chuti. A preto potom o to viac chutia domáce paradajky, ktoré sú práve v sezóne. Či už ich pestujete na záhradke alebo vás lákajú priaznivé ceny v obchodoch, práve teraz je tá najlepšia chvíľa, kedy sa pustiť aj do ich sušenia, ktoré bohatú chuť a vôňu paradajok parádne zvýraznia.
Sušené paradajky
Potrebujete:
paradajky
soľ
olej (slnečnicový alebo olivový)
Podľa chuti: oregano, bazalku, cesnak, kapary.