Máte radi pikantné dobroty? Pripravte si mexické guacamole z avokáda

1268

Postup:

Avokádo pozdĺžne rozrežte, vyberte z neho kôstku a ošúpte ho, prípadne, ak je mäkšie, možno vnútro vydlabať aj lyžicou. Potom ho buď roztlačte vidličkou na hladkú kašu, alebo si môžete pomôcť tyčovým mixérom. Následne k nemu pridajte citrónovú šťavu, štipku korenia a dve štipky soli. Vďaka citrónovej šťave avokádo nezoxiduje a ponechá si svoju krásne zelenú farbu.

Červenú cibuľu nakrájajte na malé kocky, koriander pokrájajte nahrubo, cesnak prelisujte alebo nastrúhajte. Chilli papričku pozdĺžne prekrojte, vyberte z nej semienka a nakrájajte ju na jemno. Všetky suroviny pridajte k avokádu, premiešajte a ochutnajte, môžete prípadne ešte prisoliť či prikoreniť. Na štvrťky pokrájané cherry paradajky pridajte až tesne pred podávaním.

Tip: Dip môžete servírovať buď s kukuričnými nachos alebo s čerstvou zeleninou nakrájanou na hranolky. Výborná je mrkva, paprika, zeler i uhorka.