Ide to aj bez mäsa: Z čoho vyrobiť tatarák, aby ste si pochutili?

1016

Tatarák z červenej repy

Tatarák z červené řepy

Ingrediencie na 4 porcie:

2 ks červenej repy

olivový olej

1 červená cibuľa

3 strúčiky cesnaku

1 lyžica paradajkovej passaty

1 lyžička worcesterskej omáčky

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

opečený toastový alebo celozrnný chlieb na podávanie

čerstvý kôpor na ozdobu

Postup:

Repu umyjeme, dáme do pekáča vyloženého papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme asi 50 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Medzitým si pokrájame najemno cibuľu a cesnak prelisujeme.

Vychladnutú repu nasekáme nadrobno alebo nakrájame na kocky a krátko rozmixujeme.

Všetky ingrediencie zmiešame v miske, pridáme paradajkovú passatu, dochutíme worcesterskou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením a vychladíme.

Podávame na opečených kockách hriankového chleba alebo celozrnného pečiva, zdobíme čerstvým kôprom.

Tip: Namiesto paradajkovej passat skúste do tataráku pridať lyžicu alebo dve nakladaného chrenu.