Tatarák z červenej repy
Ingrediencie na 4 porcie:
2 ks červenej repy
olivový olej
1 červená cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica paradajkovej passaty
1 lyžička worcesterskej omáčky
soľ a čerstvo mleté čierne korenie
opečený toastový alebo celozrnný chlieb na podávanie
čerstvý kôpor na ozdobu
Postup:
Repu umyjeme, dáme do pekáča vyloženého papierom na pečenie, pokvapkáme olejom a pečieme asi 50 minút v predhriatej rúre na 180 °C. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Medzitým si pokrájame najemno cibuľu a cesnak prelisujeme.
Vychladnutú repu nasekáme nadrobno alebo nakrájame na kocky a krátko rozmixujeme.
Všetky ingrediencie zmiešame v miske, pridáme paradajkovú passatu, dochutíme worcesterskou omáčkou, soľou a čerstvo mletým korením a vychladíme.
Podávame na opečených kockách hriankového chleba alebo celozrnného pečiva, zdobíme čerstvým kôprom.
Tip: Namiesto paradajkovej passat skúste do tataráku pridať lyžicu alebo dve nakladaného chrenu.