Ide to aj bez mäsa: Z čoho vyrobiť tatarák, aby ste si pochutili?

1016

Avokádový tatarák

Avokádový tatarák

Ingrediencie na 4 porcie:

2 avokáda

1 zväzok jarnej cibuľky

1 malá cuketka

šťava z 1 citróna

soľ a čerstvo mleté čierne korenie

paradajky a opečený chlieb na podávanie

Postup:

Avokáda umyjeme, prepolíme a vyberieme kôstku. Dužinu vydlubneme lyžicou a nakrájame na drobné kocky.

Cibuľku nasekáme aj so zelenou vňaťou najemno. Cuketu umyjeme a nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame.

Všetko zmiešame vo väčšej miske, dochutíme citrónovou šťavou, soľou, korením a dáme vychladiť.

Podávame na hriankach z celozrnného alebo bieleho chleba a dozdobíme kúskami paradajok.