Postup prípravy:
Horčičné zrniečka si opláchneme a necháme cez noc v zmesi vody a ovocného octu.
Vodu s octom nevylievajte, naopak, na druhý deň dáme všetko spolu variť. Do zmesi pridajte soľ podľa chuti. Keď vám voda sa zrniečkami bude vrieť, stlmte plyn a nechajte pomaly prejsť varom ešte 1-2 minúty.
Náš tip: Chuť horčice počas varenia ochutnávajte. Niekto má rád kyslejšiu, niekto zase sladšiu. Podľa svojej chuti si do horčice pridávajte ovocný ocot, cukor alebo soľ.
Po prevarení horčicu vylejte do mixéra a mixujte kým zmes nedostane správnu horčicovú konzistenciu.
Prichystajte si čisté uzatvárateľné poháre a mierne vychladenú horčicu rozdeľte do pohárov. Potom odložte do chladničky a nechajte odstáť približne 2 dni. Potom ju môžete konzumovať, či pridávať do varených jedál. Nepohrdnete ňou ani pri jednoduchých a ľahkých zeleninových šalátoch.
Dobrú chuť!