Fantastický recept na luxusne dobrú domácu horčicu. Keď ju raz ochutnáte, už si nikdy nekúpite horčicu v obchode

1808

Postup prípravy:

Horčičné zrniečka si opláchneme a necháme cez noc v zmesi vody a ovocného octu.

horcice domaci2

Vodu s octom nevylievajte, naopak, na druhý deň dáme všetko spolu variť. Do zmesi pridajte soľ podľa chuti. Keď vám voda sa zrniečkami bude vrieť, stlmte plyn a nechajte pomaly prejsť varom ešte 1-2 minúty.

Náš tip: Chuť horčice počas varenia ochutnávajte. Niekto má rád kyslejšiu, niekto zase sladšiu. Podľa svojej chuti si do horčice pridávajte ovocný ocot, cukor alebo soľ.

horcice domaci3

Po prevarení horčicu vylejte do mixéra a mixujte kým zmes nedostane správnu horčicovú konzistenciu.

Prichystajte si čisté uzatvárateľné poháre a mierne vychladenú horčicu rozdeľte do pohárov. Potom odložte do chladničky a nechajte odstáť približne 2 dni. Potom ju môžete konzumovať, či pridávať do varených jedál. Nepohrdnete ňou ani pri jednoduchých a ľahkých zeleninových šalátoch.

Dobrú chuť!