Fantastický recept na luxusne dobrú domácu horčicu. Keď ju raz ochutnáte, už si nikdy nekúpite horčicu v obchode

1808

Horčica. Kráľovná pochutín. Pridáva sa k mäsu, do omáčok, či do dressingov. V neposlednom rade bola neodmysliteľnou súčasťou jedla francúzskych kráľov.

Recept na túto úžasnú domácu horčicu vás zaručene dostane. Už nikdy si horčicu nevezmete z regálu.

horcice domaci1

Horčica je jednou z najpopulárnejších prísad na varenie. V profesionálnej gastronómii je bez debaty najobľúbenejšou vo Francúzsku, kde ju používajú na výrobu omáčok. Nezostala však len v krajine galského kohúta, ale posunula sa ďalej. V Holandsku ju milujú v dressingoch a tých veru nemajú málo. Nemecky hovoriace krajiny ju radi používajú pri príprave mäsa a údenín. Na Slovensku je to podobne – horčicu konzumujeme prevažne s mäsovými výrobkami. V Ázii ju síce nepoužívajú vo veľkom, ale radi ju pridávajú do typických čínskych omáčok s kari. Dosť však o využití. Teraz si spoločne pripravíme najdokonalejšiu domácu horčicu.

Budeme potrebovať:

200g horčičných zrniečok (ak máte, môžu byť pol na pol tmavé a svetlé)

100ml vody

100ml ovocného octu (môže byť aj jablkový)

2PL cukru

soľ podľa chuti