Úvod recepty Chrumkavé toasty s hubami a parmezánom na víkendové potešenie

Chrumkavé toasty s hubami a parmezánom na víkendové potešenie

4

Hľadáte skvelý recept na jedlo, ktorým cez víkend pohostíte rodinu? Krok za krokom vám predstavíme skvelý recept na toasty s restovanými hubami a parmezánom. Na nič nečakajte a pustite sa do príprav, než bude neskoro! Zvládne to aj začínajúci kuchár či kuchárka.

Chrumkavé zapekané toasty s hubami a parmezánom

Ingrediencie:

  • 2 ks hrubých plátkov bieleho chleba
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ks malej cibule
  • 2 hrste čerstvých húb
  • 1 dl červeného vína
  • 1 hrsť petržlenovej vňate
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • soľ, korenie

Postup:

1. Na panvici rozohrejte lyžicu olivového oleja. Položte naň dva hrubé plátky bieleho chleba a opečte ich z oboch strán do chrumkava. Ešte horúce toasty potrite z oboch strán strúčikom cesnaku.

2. Do panvice pridajte druhú lyžicu oleja a nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridajte nakrájané huby a prudko ich orestujte. Potom stiahnite plameň a obsah panvice jemne osoľte a okoreňte. Pridajte pretlačený cesnak (druhý strúčik) a opäť zvýšte teplotu. Prilejte víno a nechajte šťavu a alkohol odpariť. Odstavte z ohňa a vmiešajte nasekanú petržlenovú vňať. 

3. Hubovú zmes navrstvite na toasty a posypte parmezánom.

Kombinácia chrumkavého toastu so syrom a aromatickými hubami, opraženými na cesnaku a cibuli s kvapkou červeného vína, je dokonalým spojením chutí na víkendový pôžitok.

Výsledok určite očarí všetkých a zaručí vám miestečko šéfkuchára vo vlastnej domácnosti. Smelo do kuchyne a dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!