Červená repa, špenát, mrkva: Farebné jarné polievky na obed aj večeru

365

Polievka z baby špenátu s bylinkami

Polévka z baby špenátu a bylinek

Ingrediencie na 4 porcie:

1 zväzok baby špenátu

2-3 jarné cibuľky

2 lyžice oleja

zväzok byliniek podľa chuti a dostupnosti

200 ml kyslej smotany

zeleninový vývar

soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie

1 zväzok reďkoviek

čerstvá petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Baby špenát umyjeme, preberieme a necháme odkvapkať na sitku. Cibuľky nakrájame nadrobno.

V hrnci rozpálime lyžicu oleja, zľahka na ňom opečieme cibuľky, pridáme špenát, premiešame, prikryjeme a asi 5 minút dusíme. Občas premiešame.

Pridáme bylinky, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a asi dve minúty povaríme. Nakoniec rozmixujeme tyčovým mixérom, vmiešame kyslú smotanu a dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.

Reďkovky očistíme a nakrájame na plátky. Tie zľahka opečieme na panvici vytretej olejom z oboch strán.

Polievku prehrejeme a podávame ju ozdobenú reďkovkami a lístkami petržlenu.