Úvod Bezmäsité Baklažánová ruža z lístkového cesta, s parmezánom a štipkou oregana

Baklažánová ruža z lístkového cesta, s parmezánom a štipkou oregana

480

Vyskúšajte recept na jedinečné pečené ruže z baklažánu a lístkového cesta. Vyzerajú zložito, ale vôbec sa nemusíte báť. Zvládne ich aj kuchár začiatočník.

Ingrediencie

(1 hrnček: 250 ml)

1 hrnček paradajkového pretlaku alebo paradajkovej omáčky
500 g lístkového cesta
100 g strúhaného syra podľa chuti
500 až 550 g baklažánu
olivový olej
soľ
trochu oregana
100 g strúhaného parmezánu

Postup

Krok 1

Baklažán dobre umyte, nakrájajte na kolieska a potom na polovice. Položte na tanier, pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou.

Krok 2

Lístkové cesto vyvaľkajte a rozdeľte na 12 prúžkov. Každý kúsok namažte paradajkovou omáčkou a posypte vybraným syrom.

Krok 3

Do každého prúžku naskladajte kúsky baklažánu, z časti by sa mali prekrývať. Preložte cesto tak, aby zakrývalo spodnú časť baklažánov, ktoré ľahko posypte oreganom.

Krok 4

Potom zabaľte tak, aby vznikla ruža. Vložte ich do vymasteného muffinového plechu.

Krok 5

Ruže pečte v predhriatej rúre na 180 °C približne 40 až 45 minút. Ak ruže začnú z vrchu skoro zlatnúť, môžete ich prikryť alobalom. Po upečení ruže ihneď posypte strúhaným parmezánom a za chvíľku môžete podávať.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!