Šalát s vajciami, slaninou a horčičným dressingom
Na 4 porcie potrebujete:
4 vajcia
4 zemiaky
8 plátkov slaniny
125 g zelených lístkov (rukola, špenát a pod)
Na zálievku:
2 lyžice olivového oleja
2 lyžice citrónovej šťavy
lyžicu dijonskej horčice
lyžicu medu
soľ
biele korenie
Postup:
Zemiaky poriadne umyte a v šupke uvarte. Medzitým uvarte vajcia na tvrdo a slaninu nasucho opražte na panvici alebo opečte v rúre vyhriatej na 200 °C. Olej, citrónovú šťavu, horčicu, med, soľ a čerstvo mleté čierne korenie prešľahajte a zmiešajte so šalátovými lístkami. Rozdeľte do misiek, pridajte na mesiačiky pokrájané zemiaky, olúpané vajcia a slaninu.
Tip: Pre zdravšiu verziu dajte miesto slaniny tuniaka, alebo klasické zemiaky nahraďte pečenými batáty.