Vyskúšajte bezkonkurenčné banánové tiramisu!

763

[irp posts=”20179″ name=”Vegánska zmrzlina: Jahodový sorbet s thajskou bazalkou”]

Postup:

Nechajte si predhriať rúru na 180 °C.

Roztlačte 4 zrelé banány. Mixujte maslo, cukor, vajcia, roztlačené banány a vanilkový extrakt, kým nevznikne zmes.
Múku, jedlú sódu a soľ musíte preosiať cez sito a potom pridajte do cesta. Pridajte ešte orechy a znovu opatrne premiešajte.

Cesto prelejte do plechu a pečte 60 minút do zlatista a potom nechajte vychladnúť.

Vezmite smotanu na šľahanie, pridajte cukor a rozšľahajte.

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

Upečené cesto nakrájame na 1 cm hrubé plátky a rozložte do misy. Potom plátky potrite rozpustenou kávou v studenej vode a môžete pridať aj Amaretto.

Takto potreté plátky cesta pokryte vrstvou vyšľahanej šľahačky s cukrom a postupne nahor poukladajte nakrájané zrelé banány na kolieska.

Opäť dajte ďalšiu vrstvu upečeného cesta, potrite kávou, naneste vrstvu šľahačky a posypte nakoniec kakaom.

Prajeme dobrú chuť!

[irp posts=”20189″ name=”Sladké rezy sú zase hit: Lahodia oku a zvládne ich aj začiatočník!”]