VARÍTE RYŽU ČASTO? Prisvojte si tieto užitočné RADY: V mnohom si to uľahčíte

2946
  • Ak ste milovníkmi mliečnej ryže, odporúčame si ryžu najprv predvariť v neosolenej vode po dobu 4 minút. Potom ju odceťte a dovarte s mliekom.
  • Nechcete, aby sa ryža rozvarila? Ako poistku môžete priliať do vriacej vody trochu studeného mlieka.
  • Ak pridáte do horúcej ryže trochu oleja alebo masla, nebude sa lepiť
  • Ak ryžu spálite, zachovajte chladnú hlavu. Stačí odobrať nespálenú časť, ktorú v nádobe pokryjete krajcom chleba. Ten z ryže vytiahne zápach spáleniny.
  • Nemusíte sa tiež báť zamrazenia už uvarenej ryže. Takto zmrazená ryža vydrží až 3 mesiace. Znovu je možné podávať ju po ohriatí nad parou. Chuť sa nezmení.