
V dnešnej dobe sa už ryža vo varných vreckách veľmi nevarí. Respektíve, túto možnosť využívajú hlavne tí, ktorí sú v zhone či vo varení si veľmi neveria. V móde je teraz variť si sypanú ryžu. Viete však, ako takú ryžu urobiť čo najlepšie? Ľudia počas jej úpravy robia veľa chýb.
My vám ukážeme niekoľko tipov, ako si s ňou poradiť.
- Pripaľuje sa vám ryža v mikrovlnke? Nezúfajte. Stačí pridať do misky najemno nakrájanú cibuľu, maslo a samozrejme ryžu. Všetko zalejete vodou tak, aby siahala 2 cm nad ryžu. Pri plnom výkone ohrievate 20 minút.
- Máte radi bielu ryžu? Stačí ryžu pokvapkať šťavou z citróna. Ryža potom nebude šedá, ale čisto biela.
- Oveľa chutnejšia ryža bude v prípade, ak začnete opražením polovice celej cibule. Surovú ryžu potom pridáte ku zosklovatenej cibuľke, zalejete vodou (2cm nad ryžu) a nakoniec nasypete trošku klinčekov a celého čierneho korenia. Všetko spoločne uvaríte, kým sa neodparí prebytočná voda. Necháte zakryté a nemiešate!
- Čo keď sa odparí voda skôr, ako ryža zmäkne? Urobte do ryže pár jamiek a zalejte vodou. Nezabudnite, že ryža sa nesmie premiešavať!
- Pokiaľ chcete ryžu ohriať, stačí ju položiť na sitko, položiť na hrniec a ohriať nad parou.