
Kedysi ťažko dostupné, no dnes už veľmi rozšírené produkty z kokosu, sú výbornými surovinami na pečenie i varenie. Okrem toho, že kokosový orech lahodne vonia, obsahuje aj mnoho prospešných látok, ako napr. vitamíny: B1, B2, B3, B6, E, C, minerálne látky: železo, vápnik, fosfor, horčík, draslík, kremík, sodík, vlákninu, nasýtené tuky, a bielkoviny.
Konzumácia kokosového orechu má viacero zdravotných benefitov:
- pomáha pri žalúdočných a črevných problémoch
- zlepšuje zdravie prostaty
- preventívne pôsobí proti chorobám srdca a krvného obehu
- udržujé pevné kosti a kĺby
- podporuje lepšiu obranyschopnosť a zvyšuje imunitu
Ingrediencie
2 poháre polohrubej celozrnnej špaldovej múky
1 pohár kokosového cukru
1 pohár kokosového mlieka
1/2 pohára kokosového oleja
1/2 pohára vaječného likéru
1/2 pohára kokosu
1 kypriaci prášok
2 vajcia
100 g čokolády na varenie
kokos na posypanie