Postup:
- Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme alebo ju vyložíme papierom na pečenie.
- Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom.
- Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti.
- Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.
[irp posts=”19625″ name=”Pikantná bulharská pomazánka”]
- Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšiu citrónovú kôru.
- Premiestnime do nachystanej formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakrytú papierom na pečenie.
- Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.
- Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.