Smotanový koláč s tvarohom, pripravený bez múky a cukru! Chutí každému, kto ho ochutná

Týmto dezertom tak urobíte veľkú radosť prípadne i niekomu, kto trpí celiakiou

15142

Postup:

  • Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si tortovú formu – vymastíme, vysypeme alebo ju vyložíme papierom na pečenie.
  • Tvaroh zmiešame s nastrúhanou citrónovou kôrou, vajcami a maslom.
  • Pridáme štipku soli a sladidlo podľa chuti.
  • Všetko premiešame mixérom na krémovú hmotu a pridáme dve lyžice pudingového prášku. Znovu premiešame.

[irp posts=”19625″ name=”Pikantná bulharská pomazánka”]

  • Kyslú smotanu zmiešame so sladidlom a zostávajúcim pudingom. Ak chcete, môžete pridať aj ďalšiu citrónovú kôru.
  • Premiestnime do nachystanej formy a pečieme po dobu jednej hodiny, zakrytú papierom na pečenie.
  • Keď korpus vychladne, potrieme ho krémom.
  • Ušľaháme si samotnú smotanu. Tú navrstvíme na krém. Tortu necháme niekoľko hodín vychladiť v chladničke.
1
2