Krémeš
Ingrediencie:
1 balenie lístkového cesta
5 vajec
4 lyžice cukru
1 balíček vanilkového cukru
1 l mlieka
3 balenia prášku Zlatý klas
práškový cukor na posypanie
Postup:
Lístkové cesto rozdelíme na polovice a z každej vyvaľkáme plát. Obe upečieme a jeden z nich nakrájame na rovnako veľké štvorce.
Bielky a 5 lyžíc cukru vyšľaháme do tuhého snehu.
Z mlieka, vanilkového cukru, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme puding. Do ešte horúceho vmiešame sneh.
Na celý plát upečeného cesta nanesieme pudingovú zmes, rovnomerne ju rozotrieme a poukladáme štvorce z cesta. Poprášime práškovým cukrom a necháme stuhnúť. Vďaka nakrájaným štvorcom sa nám budú rezy dobre krájať.