Sladké rezy sú zase hit: Lahodia oku a zvládne ich aj začiatočník!

1594

Krémeš

Krémeš

Ingrediencie:

1 balenie lístkového cesta

5 vajec

4 lyžice cukru

1 balíček vanilkového cukru

1 l mlieka

3 balenia prášku Zlatý klas

práškový cukor na posypanie

Postup:

Lístkové cesto rozdelíme na polovice a z každej vyvaľkáme plát. Obe upečieme a jeden z nich nakrájame na rovnako veľké štvorce.

Bielky a 5 lyžíc cukru vyšľaháme do tuhého snehu.

Z mlieka, vanilkového cukru, žĺtkov a Zlatého klasu uvaríme puding. Do ešte horúceho vmiešame sneh.

Na celý plát upečeného cesta nanesieme pudingovú zmes, rovnomerne ju rozotrieme a poukladáme štvorce z cesta. Poprášime práškovým cukrom a necháme stuhnúť. Vďaka nakrájaným štvorcom sa nám budú rezy dobre krájať.