Postup:
Najskôr si pripravíme plnku z lieskových orechov. Lieskové orechy rozmixujeme pomocou kuchynského mixéra na jemný prášok, pridáme práškový cukor a sušené mlieko. Dôkladne premiešame – dostaneme pastu (mixujeme všetko spolu do hladka). Ak nemáte kuchynský mixér, môžete použiť aj mlynček na kávu.
V miske vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu spolu s maslom a olejom.
Obe hmoty vareškou spojíme, vložíme do mixéra a ešte raz rozmixujeme.
Tortovú oplátku potrieme plnkou, zakryjeme druhou oplátkou a jemne zatlačíme. Necháme stuhnúť, nakrájame a obalíme v rozpustenej mliečnej čokoláde.
Verzia s čokoládou vnútri:
Tmavú čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme 4 lyžice slnečnicového oleja a necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Jednu tortovú oplátku potrieme plnkou, položíme druhú oplátku a jemne zatlačíme. Prekrojíme na polovicu. Jednu polovicu potrieme rozpustenou čokoládou, položíme druhú polovicu oplátky a necháme stuhnúť. Nakrájame tyčinky, ktoré obaľujeme v rozpustenej mliečnej čokoláde. Ozdobíme tmavou čokoládou podľa vlastnej fantázie.
Dobrú chuť!