SALKO nie je len do kávy: Možno ho použiť aj do omáčok, dezertov či likérov

519

Srnčí chrbát nepečený

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt srnci chrbat nepeceny

150 g kryštálového cukru

1 stužený tuk

1 Tatra Salko

1,5 balenie nesladených burizónov

10 g nasekanej čokolády (70%)

10 g vlašských orechov

15 g kandizovaného ovocia alebo hrozienok

Postup:

1. Z kryštálového cukru pripravíme karamel. V hrnci rozpustíme stužený tuk sa Salkom a miešame, kým sa nespoja. Zmes nalejeme do karamelu a premiešame.

2. Do karamelu nasypeme burizóny, sekanú čokoládu, orechy aj kandizované ovocie a vareškou prevaľujeme tak dlho, kým ním nie sú všetky prísady obalené. Potom necháme 10 minút odstáť.

3. Hmotou naplníme formu na srnčí chrbát vyložený potravinárskou fóliou, ktorá presahuje veľa cez okraj. Dobre utlačíme, zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky.

Tip: Dezert je ešte chutnejší, ak sa nechá pár dní uležať a burizóny zmäknú.