Srnčí chrbát nepečený
150 g kryštálového cukru
1 stužený tuk
1 Tatra Salko
1,5 balenie nesladených burizónov
10 g nasekanej čokolády (70%)
10 g vlašských orechov
15 g kandizovaného ovocia alebo hrozienok
Postup:
1. Z kryštálového cukru pripravíme karamel. V hrnci rozpustíme stužený tuk sa Salkom a miešame, kým sa nespoja. Zmes nalejeme do karamelu a premiešame.
2. Do karamelu nasypeme burizóny, sekanú čokoládu, orechy aj kandizované ovocie a vareškou prevaľujeme tak dlho, kým ním nie sú všetky prísady obalené. Potom necháme 10 minút odstáť.
3. Hmotou naplníme formu na srnčí chrbát vyložený potravinárskou fóliou, ktorá presahuje veľa cez okraj. Dobre utlačíme, zabalíme a dáme stuhnúť do chladničky.
Tip: Dezert je ešte chutnejší, ak sa nechá pár dní uležať a burizóny zmäknú.