
Veľmi jednoduchý a rýchly recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa surovín. Tento recept je prirodzene bezlepkový a bezlaktózový.
Pri vyprážaní sa bude celou domácnosťou šíriť neuveriteľne sladká vôňa, ktorá všetkých priláka do kuchyne. Než stihnete všetko cesto vypražiť, hotové lievance zmiznú z taniera.
Prečo je dobré použiť banány?
Pretože aj keď sú sladké, pomáhajú stabilizovať hladinu energie a sú dobrým zdrojom nízkotučných bielkovín pre ľudí na diéte.
Čo potrebujeme?
2 banány
1 vajce (môže byť nahradené Hraškou alebo NoEgg pre vegánov)
trocha pohánkovej múky (v prípade, že sa vám lievance rozpadávajú)
trstinový cukor – max 1 lyžička, lebo banány sami o sebe sú sladké
kokosový olej na vypraženie
Ako postupujeme?
Rozmixujeme banány na kašu a zmiešame s vajíčkom. Pridáme trochu múky, poprípade aj cukru. ak máte radi sladké.
Na miernom ohni ich pražíme s trochou oleja tak, ako palacinky alebo lievance.
Pozor si treba dať na ich jemnú konzistenciu, lepšie je robiť menšie a hrubšie lievance.
Vhodnejšie sa naberajú s dvoma naberačkami, zabráni sa tak roztrhaniu, ale každý si na to nájde časom svoj grif.
Pozor! Nedozreté banány nepatria do chladničky, pretože utrpia teplotný šok a už nikdy správne nedozrejú.
Pozri tiež:
- Ako spoľahlivo otestovať čerstvosť vajec: Overené rady od babičky
- Osviežujúci chia puding s čučoriedkami a jahodami – zdravý dezert, ktorý si zamilujete!
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže























