Úvod Bezmäsité Rýchle a jednoduché banánové lievance pre celú rodinu

Rýchle a jednoduché banánové lievance pre celú rodinu

2800

Veľmi jednoduchý a rýchly recept, na ktorý nepotrebujete ani veľa surovín. Tento recept je prirodzene bezlepkový a bezlaktózový.

Pri vyprážaní sa bude celou domácnosťou šíriť neuveriteľne sladká vôňa, ktorá všetkých priláka do kuchyne. Než stihnete všetko cesto vypražiť, hotové lievance zmiznú z taniera.

Prečo je dobré použiť banány?

Pretože aj keď sú sladké, pomáhajú stabilizovať hladinu energie a sú dobrým zdrojom nízkotučných bielkovín pre ľudí na diéte.

Čo potrebujeme?

2 banány

1 vajce (môže byť nahradené Hraškou alebo NoEgg pre vegánov)

trocha pohánkovej múky (v prípade, že sa vám lievance rozpadávajú)

trstinový cukor – max 1 lyžička, lebo banány sami o sebe sú sladké

kokosový olej na vypraženie

Ako postupujeme?

Rozmixujeme banány na kašu a zmiešame s vajíčkom. Pridáme trochu múky, poprípade aj cukru. ak máte radi sladké.

Na miernom ohni ich pražíme s trochou oleja tak, ako palacinky alebo lievance.

Pozor si treba dať na ich jemnú konzistenciu, lepšie je robiť menšie a hrubšie lievance.

Vhodnejšie sa naberajú s dvoma naberačkami, zabráni sa tak roztrhaniu, ale každý si na to nájde časom svoj grif.

Pozor! Nedozreté banány nepatria do chladničky, pretože utrpia teplotný šok a už nikdy správne nedozrejú.

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!