Rýchla kakaová torta s poriadnou vrstvou pudingového krému

6186

Postup

Rozšľahajte žĺtky s cukrom a vodou. Pridajte múku, prášok do pečiva, kakao a jedlú sódu. Nalejte cesto do koláčovej formy.

Predhrejte rúru na 200 °C a pečte približne 15 minút.

Na krém zmiešajte pol litra vody, cukor a 2 balíčky pudingu. Uvarte v hustý puding. Do ešte teplého pudingu zašľahajte bielky vyšľahané do snehu.

Korpus vyberte z rúry a namažte naň pripravený krém. Uhlaďte povrch a vložte korpus ešte späť do rúry na ďalších 5 minút.

Vyšľahajte smotanu so stužovačom a balíčkom vanilkového cukru. Namažte ho na vychladnutý koláč, posypte kakaom a vložte do chladničky aspoň na hodinu, než budete servírovať.