Rýchla kakaová torta s poriadnou vrstvou pudingového krému

6186

Jednoduchá torta, ktorá má ako základ kakaový korpus nasledovaný jemným vanilkovým krémom a nakoniec zdobenie zo smotany a kakaa. Príprava vám zaberie len hodinku, skvele sa hodí ako rýchly narodeninový alebo delikátny zákusok ku káve pre hostí.

Ingrediencie

Korpus

• 7 žĺtkov
• 200 g cukru
• 12 lyžíc vody
• 200 g múky
• 1 balíček prášku do pečiva
• 2 lyžice holandského kakaa
• 1 lyžička sódy bikarbóny

Krém

• 4 lyžice cukru
• 2 balíčky vanilkového pudingu
• 7 bielkov a 1/2 l vody

Smotana

500 ml smotany na šľahanie
1 balíček vanilkového cukru
2 balíčky stužovača smotany
kakao na ozdobu