Úvod Bezmäsité Recept na domáci KINDER PINGUI, ktorý je lepší, ako kupovaný

Recept na domáci KINDER PINGUI, ktorý je lepší, ako kupovaný

22682

Nie je lepší pocit, než si vychutnať obľúbenú dobrotu v teple domova a s pocitom toho, že ste odviedli dobrú prácu.

Na prípravu budeme potrebovať:

1 hrnček múky

1/2 masla

1/2 hrnčeka kryštálového cukru

1/2 hrnčeka mlieka

2 vajíčka

150 g Nutelly

1 ČL vanilkového cukru

1 PL kakaa

1 ČL prášku do pečiva

Na prípravu krému budeme potrebovať:

700 ml sladkej smotany

100 ml mlieka

4 PL práškového cukru

15 g želatíny

Na prípravu glazúry I. budeme potrebovať:

50 g horúcej čokolády

50 g mliečnej čokolády

1 ČL roztopeného masla

2 PL rastlinného oleja

Na prípravu glazúry II. budeme potrebovať:

100 ml smotany na šľahanie

125 g horúcej čokolády

1 PL masla

Ak máme všetko pripravené, môžeme pristúpiť k postupu…

Postup

Krok 1

Vajíčka vyšľaháme spolu s cukrom do peny. Pridáme olej, mlieko, vanilku a nutellu. Dôkladne premiešame.

Krok 2

Postupne do rozmiešanej hmoty pridá
vame múku, kakao a prášok do pečiva. Zmes si rozdelíme na 2 časti. Obe zmesi nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov cca 12-15 minút obojstranne.

Krok 3

Pripravíme si krém. Želatínu si vložíme do 150 ml mlieka a necháme napučať. Hotovú želatínu zmiešame so zvyškom mlieka a poriadne premiešame.

Krok 4

Smotanu na šľahanie zmiešame spolu s práškovým cukrom do pevnej hmoty a následne pridáme želatínu.

Ak to máme, pokračujeme prípravou glazúry…

Príprava glazúry

Krok 5

Pripravíme si glazúru. Všetky ingrediencie na glazúru I. si dáme do hrnca a šľaháme nad parou.

Krok 6

Jednu polovicu vyšľahaného krému si nanesieme na prvú vrstvu cesta. Polejeme glazúrou I., nanesieme zvyšný krém, prikryjeme druhou vrstvou cesta a následne nanesieme glazúru II (smotanu si zohrejeme v hrnci a pridáme čokoládu s maslom. Necháme rozpustiť a za stáleho miešania rozmiešame v hladký krém).

Krok 7

Necháme odstáť v chladničke minimálne 2 hodiny, nakrájame na rezy a podávame.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!