
Klasické šišky už piekla určite nejedna z nás. Ale vedeli ste, že sa dajú upiecť aj v rúre? Samotné cesto je trochu odlišné, ale chuťovo ani o štipku horšie. Šišky sa miesto vyprážania upečú v rúre.
Budeme potrebovať:
50 dkg polohrubej múky
3 dkg droždia
2,8-3 dl mlieka
7 dkg cukru
5 dkg masla
1/2 KL soli
2 žĺtky
marhuľový lekvár
práškový cukor
Postup:
Z droždia urobíme kvások v 1 dl mlieka s malým množstvom cukru. Ostatné ingrediencie (okrem lekváru a práškového cukru) zmiešame spolu so zvyšným mliekom. Cesto necháme v teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok, troška vypracujeme a znovu necháme chvíľu odpočívať.
Cesto si vylejeme na vymastenú dosku a vyvaľkáme na 1,5-2 cm. Pomocou pohára vykrajujeme šišky.
Šišky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a prikryté kuchynskou utierkou ich necháme odpočívať 20-25 minút.
Rúru si predhrejeme na 190 °C. Do šišiek urobíme prstom dierky do ktorých vložíme po jednej lyžičke lekváru.
Vložíme do rúry a pečieme, kým nám nezačnú hnednúť.
Po vybratí šišky prikryjeme na 5 minút kuchynskou utierkou a posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Pozri tiež:
- Ako spoľahlivo otestovať čerstvosť vajec: Overené rady od babičky
- Osviežujúci chia puding s čučoriedkami a jahodami – zdravý dezert, ktorý si zamilujete!
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže























