Pečený čaj: Úžasne vonia, skvele chutí a je domáci, ako od babičky

5744

Postup:

Pripravíme si hlboký plech (pekáč), ktorý vyložíme papierom na pečenie.

Kilogram ovocia si namixujeme podľa vlastnej chuti: čo máme najradšej, toho dáme najviac. Jablká a hrušky umyjeme (ak máme možnosť použiť domáce ovocie zo záhradky, netreba ich lúpať), vyrežeme jadrovníky a nakrájame na kocky.

Pomaranče olúpeme a tiež nakrájame na kocky. Sušené slivky odporúčame tiež pokrájať na menšie kúsky.

Všetko dáme na plech a primiešame cukor, mletú škoricu, med. Na záver pokvapkáme šťavou z 1 citróna a kto môže, pridá rum.

Už cítite, ako to krásne vonia? Poriadne to premiešajte, aby sa všetky chute spojili.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 170 stupňov asi na 45 minút. Počas pečenia čaj kontrolujeme, aby nám nevytiekla šťava, ktorú ovocie pustí (preto ten pekáč). Občas premiešame. Po upečení máme nachystané menšie poháre, do ktorých dáme ešte horúci čaj a prevrátime ich hore dnom.

Konzumácia:

Do šálky dáme 1-2 čajové lyžičky pečeného čaju, zalejeme vriacou vodou.

Na zdravie!