Pečené zemiaky plnené zmesou syra, cesnaku a cibuľky s vajíčkom navrchu: Chutná večera, hotová behom chvíľky

1561

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

Postup

Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte zemiaky, ľahko prepichajte vidličkou a dajte piecť na 30 až 40 minút, kým nebudú mäkké. Potom nechajte vychladnúť.

Vo veľkej panvici rozohrejte olej, zmiešajte nakrájaný cesnak a cibuľu a opekajte asi 5 minút.
Zemiaky pozdĺžne rozpoľte a vydlabte.

[hana-code-insert name=’inline graftext’ /]

Vydlabanú časť zemiakov pridajte do panvice spoločne so syrom, soľou a korením. Dobre premiešajte.
Zemiaky preložte na plech vyložený papierom na pečenie.

Naplňte vzniknutou zmesou zemiaky a urovnajte povrch lyžicou tak, aby vznikli vnútorné kúty pre vajíčko.
Posypte pažítkou a rozklepnite do každého zemiaku vajíčko.

Pečte na 200 °C 10 až 15 minút, kým nebudú bielky úplne upečené a žĺtky ešte mäkké.

Dobrú chuť!

Videorecept TU!

[irp]