Úvod Bezmäsité Pečené zemiaky plnené zmesou syra, cesnaku a cibuľky s vajíčkom navrchu: Chutná...

Pečené zemiaky plnené zmesou syra, cesnaku a cibuľky s vajíčkom navrchu: Chutná večera, hotová behom chvíľky

1616

Dnešný recept zahŕňa výbornú zmes syra, cibule a cesnaku, ktorou sú naplnené zemiaky. Vršok uzatvára celé vajíčko, ktoré je posledným dielom zemiakovej skladačky.

Rýchla večera, pri príprave ktorej nespotrebujete ani veľa riadu.

Ingrediencie

2 veľké zemiaky

1 stredná cibuľa, nakrájaná

4 malé vajíčka

4 strúčiky cesnaku, jemne pokrájané

100 g syra, nastrúhaného

2 lyžice olivového oleja/1 lyžicu masla

čerstvá pažítka, pokrájaná

soľ a mleté čierne korenie

Postup

Predhrejte rúru na 200 °C. Umyte zemiaky, ľahko prepichajte vidličkou a dajte piecť na 30 až 40 minút, kým nebudú mäkké. Potom nechajte vychladnúť.

Vo veľkej panvici rozohrejte olej, zmiešajte nakrájaný cesnak a cibuľu a opekajte asi 5 minút.
Zemiaky pozdĺžne rozpoľte a vydlabte.

Vydlabanú časť zemiakov pridajte do panvice spoločne so syrom, soľou a korením. Dobre premiešajte.
Zemiaky preložte na plech vyložený papierom na pečenie.

Naplňte vzniknutou zmesou zemiaky a urovnajte povrch lyžicou tak, aby vznikli vnútorné kúty pre vajíčko.
Posypte pažítkou a rozklepnite do každého zemiaku vajíčko.

Pečte na 200 °C 10 až 15 minút, kým nebudú bielky úplne upečené a žĺtky ešte mäkké.

Dobrú chuť!

Videorecept TU!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!