Nič šťavnatejšie ste nejedli: Svieža kokosovo-arašidová torta s lesnou CHIA vrstvou

18941

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Svieža kokosovo-arašidová torta s lesnou CHIA vrstvou od kuchára Pepeho

Ako na to:

Namočené ďatle osušíme a rozmixujeme na kašu. Pridáme orechy, škoricu, soľ a 10g kokosového oleja. Získame tvarovateľné cesto, ktorým vystelieme tortovú formu, vymastenú trochou kokosového oleja.

Dáme na 10 minút do mrazničky. Medzitým metličkovým mixérom spojíme arašidové maslo so 60g kokosového oleja. Nalejeme na cesto a dáme opäť do mrazničky na 15-20 minút.

Keď je vychladené a stuhnuté, nanesieme kokosové mlieko, zmiešané s 1 lyžicou medu a dáme do mrazničky na cca 15 minút.

V hrnci povaríme 2-3 minúty lesné ovocie s 1 lyžicou medu, odstavíme, ešte do teplého pridáme chia semiačka a necháme trochu znížiť teplotu.

Vlažné ovocie vylejeme na kokosovú vrstvu a torta je hotová. Už len poriadne vychladiť (5-6 hodín) a môžeme vychutnávať!

Dobrú chuť 🙂