Úvod Bezmäsité Nič šťavnatejšie ste nejedli: Svieža kokosovo-arašidová torta s lesnou CHIA vrstvou

Nič šťavnatejšie ste nejedli: Svieža kokosovo-arašidová torta s lesnou CHIA vrstvou

18973

BEZ MÚKY – BEZ CUKRU – BEZ VAJEC – BEZ PEČENIA. Zrodená pre pôžitok a dokonalé zasýtenie. Dokonalosť v každom súste. Kto neochutná nezažije.

Súvisiaci obrázok

 

Ingrediencie:

120g mletých ​​vlašských orechov

120g datlí (vykôstkované a vopred 20 minút namočené vo vode)

200g arašidového masla (čisté bez cukru)

70g kokosového oleja

1 plechovku (cca 400ml) hustého kokosového mlieka

250g mrazeného lesného ovocia

3 lyžice chia semiačok

2 lyžice medu (pre vegánsku variantu použite sirup agáve)

štipka škorice a morskej soli

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt Svieža kokosovo-arašidová torta s lesnou CHIA vrstvou od kuchára Pepeho

Ako na to:

Namočené ďatle osušíme a rozmixujeme na kašu. Pridáme orechy, škoricu, soľ a 10g kokosového oleja. Získame tvarovateľné cesto, ktorým vystelieme tortovú formu, vymastenú trochou kokosového oleja.

Dáme na 10 minút do mrazničky. Medzitým metličkovým mixérom spojíme arašidové maslo so 60g kokosového oleja. Nalejeme na cesto a dáme opäť do mrazničky na 15-20 minút.

Keď je vychladené a stuhnuté, nanesieme kokosové mlieko, zmiešané s 1 lyžicou medu a dáme do mrazničky na cca 15 minút.

V hrnci povaríme 2-3 minúty lesné ovocie s 1 lyžicou medu, odstavíme, ešte do teplého pridáme chia semiačka a necháme trochu znížiť teplotu.

Vlažné ovocie vylejeme na kokosovú vrstvu a torta je hotová. Už len poriadne vychladiť (5-6 hodín) a môžeme vychutnávať!

Dobrú chuť 🙂

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!