
Táto krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale taká aj je. Je bohatá na krémovú náplň. Ak aj vy milujete čerešne, v tejto torte ich je ohromne veľa. S týmto faktom dopredu počítajte. Ide naozaj o čerešňový koláč so všetkým.
Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň snúbi s chuťou čerešní, nedá sa tomuto dezertu takmer odolať.
Ingrediencie:
250 g piškót
10 g želatíny
170 g masla
170 g cukru
300 g kyslej smotany
300 g bieleho jogurtu
300 ml smotany na šľahanie
500 g čerešní
Na sirup:
200 ml mlieka
2-3 lyžice cukru
Na ozdobu:
1 lyžica cukru
10-15 kúskov čerešní
50-100 g mliečnej čokolády
Postup:
1) 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Až skaramelizuje, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.
2) Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškótami.
3) Zalejeme vzniknutým sirupom.
4) Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.
5) Potom v mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte so želatínou a smotanou.
6) Teraz polovicou krému potrite spodnú piškótu. Na krém bohato vyskladajte čerešne.
7) Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.
8) Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.
9) Potom vyberte a bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studenú torta naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.
Zdieľajte tento úžasný recept na nepečenú piškótovú tortu aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom pochutnajú!
Pozri tiež:
- Ako spoľahlivo otestovať čerstvosť vajec: Overené rady od babičky
- Osviežujúci chia puding s čučoriedkami a jahodami – zdravý dezert, ktorý si zamilujete!
- Zapečené špagety s masovými guľkami – rýchly a chutný obed z jednej misy
- Jeseň v znamení vône jabĺk a škorice – vyskúšajte tento vláčny jablkový koláč!
- Ako efektívne vyčistiť bubon práčky a odstrániť zápach: Tento trik vám pomôže























