Úvod Bezmäsité Nepečená piškótová torta s tou najjednoduchšou prípravou a fantastickou chuťou. Nezostane žiadny...

Nepečená piškótová torta s tou najjednoduchšou prípravou a fantastickou chuťou. Nezostane žiadny kúsok!

17656

Táto krémová torta nielen úžasne vyzerá, ale taká aj je. Je bohatá na krémovú náplň. Ak aj vy milujete čerešne, v tejto torte ich je ohromne veľa. S týmto faktom dopredu počítajte. Ide naozaj o čerešňový koláč so všetkým.

Zamilujete si ho po jedinom súste. Keď sa krémová náplň snúbi s chuťou čerešní, nedá sa tomuto dezertu takmer odolať.

Ingrediencie:

250 g piškót

10 g želatíny

170 g masla

170 g cukru

300 g kyslej smotany

300 g bieleho jogurtu

300 ml smotany na šľahanie

500 g čerešní

Na sirup:

200 ml mlieka

2-3 lyžice cukru

Na ozdobu:

1 lyžica cukru

10-15 kúskov čerešní

50-100 g mliečnej čokolády

Postup:

1) 2-3 lyžice cukru začneme zahrievať. Až skaramelizuje, prilejeme studené mlieko. V mlieku sa cukor rozpustí a vznikne nám hnedý sirup.

2) Tortovú formu si vyložíme piškótami. Tzn. že dno zaplníme piškótami.

3) Zalejeme vzniknutým sirupom.

4) Rozpustíme si želatínu v malom množstve vody. Nechajte odstáť po dobu 10 minút. Zmiešajte so smotanou a dajte do chladničky.

5) Potom v mise vymiešajte maslo s cukrom, pridajte jogurt a kyslú smotanu. Túto zmes potom zmiešajte so želatínou a smotanou.

6) Teraz polovicou krému potrite spodnú piškótu. Na krém bohato vyskladajte čerešne.

7) Znovu piškóty, krém, čerešne. Takto pokračujte až dokonca.

8) Hotovú tortu uložte na 6 hodín do chladničky.

9) Potom vyberte a bočné strany tortovej formy odstráňte. Na studenú torta naneste rozpustenú čokoládu podľa vlastnej fantázie.

Zdieľajte tento úžasný recept na nepečenú piškótovú tortu aj s vašimi priateľmi! Určite si na ňom pochutnajú!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!