Milujete bonbóny Ferrero Rocher? Urobte si ich doma a bez rafinovaného cukru

Prinášame vám recept, ktorý je na prípravu skutočne jednoduchý.

7018

Každý z nás už aspoň raz v živote ochutnal Ferrero Rocher. Je to skutočne jedinečný dezert, ktorému sa len máloktorá pochúťka vyrovná. V obchodoch však stojí celý majland a nie každý si ho môže dovoliť častejšie, ako by v skutočnosti chcel. No čo spraviť si tieto úžasné guličky doma?

Potrebujete:

200 g 85% čokolády

520 g lieskových orechov

30 g kokosového oleja

30 g ryžovej melasy

1 – 2 polievkové lyžice kokosového mlieka

30 g raw kakaa

1 polievkovú lyžicu vanilkového prášku

Postup:

  1. Na začiatku predhrejte rúru na 180°C. Lieskové orechy poukladajte na plech a pečte 8 – 10 minút, pokiaľ nezhnednú a šupka sa nezačne odlupovať. Potom ich zľahka ochlaďte a pomocou utierky alebo uteráka z nich jednoducho odstráňte šupky.
  2. 120 g orechov a všetky ingrediencie, okrem čokolády, vložte do mixéra a mixujte kým nevytvoríte hladkú zmes. Potom ju vložte na 30 minút do chladničky.
  3. Orechy rozdeľte na orechy, ktoré využijete na posýpku a orechy na náplň. Orechy na posýpku nasekajte na malé kúsky.
  4. Do vychladenej plnky vložte vždy jeden orech a vytvarujte guličku. Hotové guličky vložte na 1 hodinu do chladničky.
  5. Dajte zovrieť vodu a v hrnci nad ňou roztopte čokoládu.
  6. Vychladené guličky ponárajte po jednej do čokolády a obaľte nasekanými orechmi. Opäť ich vložte do chladničky minimálne na 2 hodiny a máte hotovo!