Postup
K jogurtu primiešajte sódu a nechajte 5 minút odstáť.
Múku zmiešajte so soľou, nalejte jogurt so sódou a spojte do pružného cesta.
Nakoniec urobte z cesta bochník, posypte zľahka múkou a nechajte 10 minút kysnúť pod utierkou alebo vo fólii.
Na náplň zmiešajte syr, bylinky a soľ podľa chuti.
Cesto rozdeľte na 6 rovnakých kusov a rozvaľkajte do placiek o priemere cca 10 cm.
Do stredu každej placky dajte približne 2 lyžice náplne a uviažte do vaku. Vak následne rozvaľkajte do tenkého kruhu s priemerom zhruba 20 cm.
Na suchej panvici opekajte placky na každej strane 3 minúty dozlatista. Skladajte ich na hromadu a hotovú placku vždy ľahko potrite maslom.
Pred podávaním rozkrájajte do kríža.
Hotové placky podávajte ešte horúce s dipom, vytvoreným z rozotreného cesnaku byliniek a jogurtu.
Dobrú chuť!