Lahodné placky “Hychiny” plnené syrom, hotové do 30 minút

5440

Postup

K jogurtu primiešajte sódu a nechajte 5 minút odstáť.

Múku zmiešajte so soľou, nalejte jogurt so sódou a spojte do pružného cesta.

Nakoniec urobte z cesta bochník, posypte zľahka múkou a nechajte 10 minút kysnúť pod utierkou alebo vo fólii.

Na náplň zmiešajte syr, bylinky a soľ podľa chuti.

Cesto rozdeľte na 6 rovnakých kusov a rozvaľkajte do placiek o priemere cca 10 cm.

Do stredu každej placky dajte približne 2 lyžice náplne a uviažte do vaku. Vak následne rozvaľkajte do tenkého kruhu s priemerom zhruba 20 cm.

Na suchej panvici opekajte placky na každej strane 3 minúty dozlatista. Skladajte ich na hromadu a hotovú placku vždy ľahko potrite maslom.

Pred podávaním rozkrájajte do kríža.

Hotové placky podávajte ešte horúce s dipom, vytvoreným z rozotreného cesnaku byliniek a jogurtu.

Dobrú chuť!