Úvod Bezmäsité Ľahká a výživná banánová omeleta, vhodná ako chutné raňajky

Ľahká a výživná banánová omeleta, vhodná ako chutné raňajky

251

Občas si chce človek raňajky ozvláštniť. Dnes mám pre vás tip na trochu inú omeletu. Môžete ju vyskúšať pre zmenu miesto lievancov či palaciniek. Má veľkú výhodu, že je úplne jednoduchá na prípravu a nemusíte stáť pri sporáku a zároveň uspokojíte chuťové bunky aj výživové potreby.

Budete potrebovať:

3 vajcia

3 menšie banány alebo 2 veľké

½ téglika smotany na šľahanie

3 lyžice ovsených vločiek

1 lyžica trstinového cukru

½ lyžičky škorice

vlašské orechy, nakrájaný banán na ozdobu, med

Postup:

Elektrickú rúru si predhrejeme na 150 stupňov. Nakrájané banány rozmixujeme s vajcami, smotanou, ovsenými vločkami a lyžicou cukru na jemnú hmotu.

Panvicu alebo zapekaciu misku vymastíme kokosovým olejom alebo maslom a banánový krém do nej nalejeme. Dáme piecť do rúry na 25 minút.

Lehká a výživná banánová omeleta

Po upečení omeletku naporcujeme na diely, ozdobíme nakrájanými banánmi, posypeme nasekanými vlašskými orechami a pokvapkáme medom. Môžeme obmieňať, čím omeletku ozdobíme – napr. lesným ovocím, šľahačkou alebo čokoládou: fantázii a chutiam sa tu medze nekladú. Stravníci tento ľahučký dezert veľmi ocenia a nemusíte ho podávať len na raňajky, ale zakaždým, keď vás bude naháňať chuť na sladké.

Dobrú chuť!

ZANECHAŤ ODPOVEĎ

Please enter your comment!