Jahodové mámenie: Hurá, konečne je tu najsladšia sezóna v roku! ❤️

394

Domáca jahodová zmrzlina

Domácí jahodová zmrzlina

Ingrediencie na 4 porcie:

500 g jahôd

1 banán

250 g mäkkého tučného tvarohu

1 balíček vanilkového cukru

100 ml smotany (30%)

Postup:

Jahody umyjeme, odkrojíme zelenú časť so stopkou a vo vyššej nádobe rozmixujeme s banánom a mäkkým tvarohom.

Potom do zmesi vmiešame vanilkový cukor a smotanu. Jahodovú hmotu prelejeme do zatváracej krabičky vhodnej do mrazničky a dáme mraziť. Než zmrzlina úplne stuhne, niekoľkokrát ju počas procesu mrazenia premiešame.

Podávame s kúskami čerstvých jahôd a lístkom mäty.

Tip: Jahodovou zmrzlinovou zmesou môžeme tiež plniť formičky na nanuky. Keď do nej nakoniec primiešame väčšie kúsky jahôd, bude vyzerať ešte lepšie.