Domáca jahodová zmrzlina
Ingrediencie na 4 porcie:
500 g jahôd
1 banán
250 g mäkkého tučného tvarohu
1 balíček vanilkového cukru
100 ml smotany (30%)
Postup:
Jahody umyjeme, odkrojíme zelenú časť so stopkou a vo vyššej nádobe rozmixujeme s banánom a mäkkým tvarohom.
Potom do zmesi vmiešame vanilkový cukor a smotanu. Jahodovú hmotu prelejeme do zatváracej krabičky vhodnej do mrazničky a dáme mraziť. Než zmrzlina úplne stuhne, niekoľkokrát ju počas procesu mrazenia premiešame.
Podávame s kúskami čerstvých jahôd a lístkom mäty.
Tip: Jahodovou zmrzlinovou zmesou môžeme tiež plniť formičky na nanuky. Keď do nej nakoniec primiešame väčšie kúsky jahôd, bude vyzerať ešte lepšie.