Jahodové mámenie: Hurá, konečne je tu najsladšia sezóna v roku! ❤️

394

Trifle s jahodami a pistáciami

Trifle s jahodami a pistáciemi

Ingrediencie na 6 porcií:

400 ml smotany (30%)

150 g bielej čokolády

2 balenia maslových sušienok

300 g jahôd

4 lyžice práškového cukru

hrsť nasekaných pistácií

Postup:

Polovicu smotany priveďte takmer k varu, potom do nej nalámte čokoládu a odstavte. Miešajte tak dlho, až sa obe zložky spoja. Nechajte zľahka vychladnúť. Potom do krému opatrne zapracujte vyšľahanú druhú polovicu smotany.

Kým bude krém chladnúť, umyte a očistite jahody. Niekoľko ich dajte bokom na ozdobu. Zvyšnú väčšinu nakrájajte, vložte do kastrólika a zasypte cukrom. Ľahko povaríme, až sa jahody takmer rozpadnú a pustia sirupovitú šťavu. Nechajte vychladnúť.

Sušienky vložte do silnejšieho vrecka a paličkou na mäso alebo valčekom ich roztlačte na hrubšie kúsky. Tie nasypte na dno pohárov a pokvapkajte trochou jahodového rozvaru.

Potom naneste vrstvu krému, vrstvu jahôd, ďalšiu vrstvu krému a nakoniec lyžičku rozvarených jahôd.

Dajte odležať na chladné miesto.

Pred podávaním každý pohár posypte trochou sekaných pistácií a ozdobte kúskom jahody a lístkom mäty.

Tip: Namiesto pistácií môžete poháre ozdobiť tiež hoblinkami strúhanej bielej a tmavej čokolády.