Trifle s jahodami a pistáciami
Ingrediencie na 6 porcií:
400 ml smotany (30%)
150 g bielej čokolády
2 balenia maslových sušienok
300 g jahôd
4 lyžice práškového cukru
hrsť nasekaných pistácií
Postup:
Polovicu smotany priveďte takmer k varu, potom do nej nalámte čokoládu a odstavte. Miešajte tak dlho, až sa obe zložky spoja. Nechajte zľahka vychladnúť. Potom do krému opatrne zapracujte vyšľahanú druhú polovicu smotany.
Kým bude krém chladnúť, umyte a očistite jahody. Niekoľko ich dajte bokom na ozdobu. Zvyšnú väčšinu nakrájajte, vložte do kastrólika a zasypte cukrom. Ľahko povaríme, až sa jahody takmer rozpadnú a pustia sirupovitú šťavu. Nechajte vychladnúť.
Sušienky vložte do silnejšieho vrecka a paličkou na mäso alebo valčekom ich roztlačte na hrubšie kúsky. Tie nasypte na dno pohárov a pokvapkajte trochou jahodového rozvaru.
Potom naneste vrstvu krému, vrstvu jahôd, ďalšiu vrstvu krému a nakoniec lyžičku rozvarených jahôd.
Dajte odležať na chladné miesto.
Pred podávaním každý pohár posypte trochou sekaných pistácií a ozdobte kúskom jahody a lístkom mäty.
Tip: Namiesto pistácií môžete poháre ozdobiť tiež hoblinkami strúhanej bielej a tmavej čokolády.