Postup prípravy:
Do hrnca si dáme maslo nakrájané na kocky a postupne ho rozpustíme.
Na začiatku môžeme mať plameň vyšší, ale asi po 5 minútach ho znížime tak, aby maslo stále bublalo.
Celý proces trvá približne 30 minút a maslo je potrebné neustále miešať. Na začiatku sa vám na povrchu môže urobiť biela pena, tá však po chvíľke zmizne a začnú sa vám oddeľovať jednotlivé zložky, ako sme spomínali na začiatku článku.
Keď vám zostane zlatistá, číra tekutina, maslo je hotové.
Na spodku hrnca budete mať usadenú hmotu a preto ghee maslo prelejte do pohára cez sitko.
Musím sa priznať, že keď som ho robila prvýkrát, tak mi zhorelo. Preto pri teplote v tomto prípade platí, že menej je niekedy viac.
K receptu pridávam aj video, kde nájdete všetky kroky.