Tieto domáce zemiakové lupienky vyzerajú dokonale a chutia ešte lepšie!

1136

Postup:

Predhrejte si rúru na 200 °C a nakrájajte si zemiaky, na čo najtenšie plátky to pôjde.

V malej miske zmiešajte maslo s olejom a pekáč touto zmesou vytrite.

Do pekáča potom nastojato vyrovnajte všetky plátky zemiakov.

Poriadne osoľte miesta medzi lupienkami a nakoniec aj celý pekáč. Môžete pridať aj chilli.

Pozdĺžne nakrájané šalotky vložte rozlične medzi zemiaky a ešte raz celý pekáč potrite zmesou.

Pekáč dajte do rúry a pečte hodinu a štvrť. Potom na vrch pridajte vetvičky tymiánu.

Po ďalších 35 minútach môžete dozlatista upečené lupienky z rúry vybrať. Dobrú chuť!

VIDEORECEPT: